< Fundacja na rzecz Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej
  Strona Główna       O Nas       Stowarzyszenie       Ubezpieczenia       Hipoterapia       Kontakt

Hipoterapia

Hipoterapia stanowi jedną z metod rehabilitacji osób niepełnosprawnych, a swoją specyfikację zawdzięcza koniowi biorącemu udział w terapii. To właśnie obecność konia - "współterapeuty" - sprawia, że jest to wyjątkowa i niepowtarzalna metoda terapeutyczna dająca zupełnie nowe i niespotykane w innych terapiach możliwości.

Celem terapii z koniem i terapii jazdą konną jest przywrócenie tym osobom sprawności fizycznej i psychicznej w możliwym do osiągnięcia zakresie. Hipoterapia stanowi jeden z elementów rehabilitacji leczniczej i jako taka jest prowadzona przez specjalistę, na zlecenie lekarza.

Kontakt z hipoterapeutka - Magdalena Białas-Tomczyk
tel. 502-134-774

Oddaj Na Nas Swój 1%
Kliknij na powyższy baner i oddaj na nas Swój 1% podatku za rok 2014
Program pomoże wypełnić deklarację i uzupełni ją o nasze dane

Światowy dzień Ziemi
22 kwietnia ponad 200 mln osób z 140 krajów weźmie udział tej corocznej, organizowanej wiosną, imprezie, której celem jest promowanie postaw ekologicznych...

Przekaż 1% swojego podatku!!!

Pomagaliśmy, pomagamy i będziemy pomagać poszkodowanym w kopalniach "Śląsk" i "Mysłowice-Wesoła", możesz pomóc i Ty!!!

Przekaż 1% podatku na Stowarzyszenie na rzecz Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej w Mysłowicach, KRS 0000005877 (wpisz w celach szczegółowych Poszkodowanym z KWK "Śląsk" lub Poszkodowanym z KWK "Mysłowice-Wesoła").

Pieniądze z 1% zwiększą Fundusz Pomocy Poszkodowanym w w/w kopalniach

Zarząd
Stowarzyszenia na rzecz Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej w Mysłowicach

Do pobrania:

Lista Organizacji Pożytku Publicznego uprawnionych do otrzymania odpisu 1% podatku za rok 2014

© SOZIPS 2015 Strona Główna  |  O Nas  |  Stowarzyszenie  |  Ubezpieczenia  |  Hipoterapia  |  Kontakt

Valid HTML 4.0 Transitional Poprawny CSS!