Strona Główna       O Nas       Stowarzyszenie       Ubezpieczenia       Hipoterapia       Kontakt

Stowarzyszenie

Akcje docelowe

1.Wrzesień 2000r - zorganizowaliśmy festyn na rzecz Hospicjum Cordis pod patronatem wojewody śląskiego, w czasie którego odbyła się aukcja, z której dochód przeznaczony był na cele Hospicjum. Efektem festynu była suma 12.000,00 zł przekazana dla Hospicjum Cordis.
2.Styczeń 2001r - koncert kolęd - dochód z koncertu - 6.000,00 zł przekazaliśmy dla Hospicjum Cordis.
3.2001 - akcja zbiórki pieniężnej na rzecz poszkodowanych w wyniku powodzi - zakończona przekazaniem zebranych środków rodzinie z Zatora poszkodowanej w czasie powodzi. Przekazano 3000,00 zł ze środków Stowarzyszenia, trzy tony węgla przekazane przez KWK "Wesoła", zastawa obiadowa przekazana przez TJO przy "Porcelanie Śląskiej",
4.2001-2002 - Program zagospodarowania czasu wolnego dla dzieci z rodzin patologicznych" - finansowany przez UM Mysłowice przy wsparciu sponsorów: PZU Życie SA, Mysłowickie Zakłady Mięsne "Mysław" w Mysłowicach, hurtownia sprzętu sportowego Olimp w Mysłowicach. Koszt realizacji programu 80.000 zł
5. 2009 - szkolenia na zamówienie KHW SA - finansowane przez PZU Życie SA - szkolenia odbyły się w 14 i 28.02.2009r. W szkolenie wzięło udział 100 pracowników, wszystkich kopalń KHW SA wyznaczonych przez zleceniodawcę. Koszt przedsięwzięcia 70.000,00 zł

6.2009r - zbiórka pieniężna zainicjowana wspólnie przez Stowarzyszenie i NSZZ "Solidarność" KWK "Mysłowice" i KWK "Wujek" ruch "Śląsk" na rzecz poszkodowanych w tragicznym wypadku w KWK "Śląsk" - w czasie realizacji, dotychczas dokonano wpłat na konto Stowarzyszenia w wysokości około 94.000,00 zł. Wpłat dokonywali przedsiębiorcy współpracujący z KHW SA oraz osoby prywatne. Wykaz wpłacających poniżej.

Pierwsze wypłaty z tytułu przeprowadzanej zbiórki, to środki przeznaczone na sfinansowanie pobytu żon poszkodowanych górników w czasie rehabilitacji w ośrodku "Równica".

Szczepienia ochronne i programy profilaktyczne.

1.Wrzesień 1999r - badania na osteoporozę przeprowadzone wspólnie z przychodnią przy KWK "Mysłowice" - koszt badania dla naszych członków pokryliśmy ze środków własnych.
2.Listopad 2000r - szczepienia przeciw grypie - zakupiliśmy dla członków Stowarzyszenie 300,00 szczepionek. Koszt zakupu i szczepienie pokryło Stowarzyszenie ze środków własnych.
3.Styczeń 2001r - finansujemy badania mammograficzne dla kobiet, akcja zakończona 30 czerwca. Z badań skorzystało 120 kobiet (po 20 w każdym miesiącu).
4.Listopad 2001r - szczepienia przeciw WZW - sfinansowaliśmy zakup i szczepienie dla 50 członków Stowarzyszenia.
5.Listopad 2002r - szczepienia przeciw grypie - 250 szczepionek zakupionych dla członków stowarzyszenia - koszt zakupu i szczepienia sfinansowało Stowarzyszenie.
6.PaĽdziernik 2003r - szczepienia przeciw grypie - 500 szczepionek zakupionych dla członków Stowarzyszenia - koszt zakupu i szczepienia sfinansowało Stowarzyszenie.
7.PaĽdziernik 2004r - szczepienia przeciw grypie - 300 szczepionek zakupionych dla członków Stowarzyszenia - koszt zakupu i szczepienia sfinansowało Stowarzyszenie.
8.PaĽdziernik 2005r - szczepienia przeciw grypie - 200 szczepionek zakupionych dla członków Stowarzyszenia - koszt zakupu i szczepienia sfinansowało Stowarzyszenie.
9.PaĽdziernik 2006r - szczepienia przeciw grypie - 300 szczepionek zakupionych dla członków Stowarzyszenia - koszt zakupu i szczepienia sfinansowało Stowarzyszenie
10.PaĽdziernik 2007r - szczepienia przeciw grypie - 500 szczepionek zakupionych dla członków Stowarzyszenia - koszt zakupu i szczepienia sfinansowało PZU Życie SA.
11.PaĽdziernik 2008r - szczepienia przeciw grypie - 400 szczepionek zakupionych dla członków Stowarzyszenia - koszt zakupu i szczepienia sfinansowało PZU Życie SA.
12.PaĽdziernik 2009r - szczepienia przeciw grypie - akcja szczepień jeszcze trwa, finansowana przez PZU Życie SA.

Sprzęt rehabilitacyjny i medyczny

1. Lipiec 1999r - materac UNITRON EMF - leczenie polem magnetycznym - zakupiony przez Stowarzyszenie i przekazany umową użyczenia na oddział rehabilitacji przychodni przy KWK "Mysłowice"
2. PaĽdziernik 1999r - 3 inhalatory pokojowe - zakupione przez Stowarzyszenie dla potrzeb członków Stowarzyszenia.
3. Lipiec 1999r - materac UNITRON EMF - leczenie polem magnetycznym - zakupiony przez Stowarzyszenie i przekazany umową użyczenia na oddział rehabilitacji przychodni przy KWK "Mysłowice"
4. PaĽdziernik 2000r - Balsan Futura - zakup przez Stowarzyszenia urządzenia do masażu ozonowego - przekazany umową użyczenia na oddział rehabilitacji przychodni przy KWK "Mysłowice"
5.Luty 2001r - lampa Biotron Pro - zakupiona przez Stowarzyszenie i przekazana umową użyczenia na oddział rehabilitacji przychodni przy KWK "Mysłowice"
6.Grudzień 2003r - zakupiliśmy i przekazaliśmy na oddział neurologii Szpitala Górniczego w Sosnowcu chłodziarkę.
7.Od początku działalności zakupiliśmy 8 kompletów kul ortopedycznych oraz chodzik, które wypożyczamy dla naszych członków bezpłatnie.

Poza wspomnianymi wyżej działaniami, na bieżąco zapewniamy członkom Stowarzyszenia, w każdą sobotę możliwość korzystania z krytej pływalni oraz obiektów znajdujących się na terenie pływalni - siłownia, sauna. W ciągu dwóch godzin, pływalnia zarezerwowana jest tylko dla nas.

W poniedziałki natomiast skorzystać można z masażu klasycznego, udzielanego przez wykwalifikowaną masażystkę.

Basen, sauna, siłownia, masaż - wszystkie te formy rekreacji finansuje dla swoich członków Stowarzyszenie.
W każdą środę natomiast, grupa pań korzystać może z zajęć aqua aerobiku. Zajęcia te prowadzi na krytej pływalni Pani Leokadia Poradzisz.

Zapraszamy członków Stowarzyszenia do korzystania z powyższych form rekreacji!!
Oddaj Na Nas Swój 1%
Kliknij na powyższy baner i oddaj na nas Swój 1% podatku za rok 2014
Program pomoże wypełnić deklarację i uzupełni ją o nasze dane

Światowy dzień Ziemi
22 kwietnia ponad 200 mln osób z 140 krajów weźmie udział tej corocznej, organizowanej wiosną, imprezie, której celem jest promowanie postaw ekologicznych...

Przekaż 1% swojego podatku!!!

Pomagaliśmy, pomagamy i będziemy pomagać poszkodowanym w kopalniach "Śląsk" i "Mysłowice-Wesoła", możesz pomóc i Ty!!!

Przekaż 1% podatku na Stowarzyszenie na rzecz Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej w Mysłowicach, KRS 0000005877 (wpisz w celach szczegółowych Poszkodowanym z KWK "Śląsk" lub Poszkodowanym z KWK "Mysłowice-Wesoła").

Pieniądze z 1% zwiększą Fundusz Pomocy Poszkodowanym w w/w kopalniach

Zarząd
Stowarzyszenia na rzecz Ochrony Zdrowia i Pomocy Społecznej w Mysłowicach

Do pobrania:

Lista Organizacji Pożytku Publicznego uprawnionych do otrzymania odpisu 1% podatku za rok 2014

© SOZIPS 2015 Strona Główna  |  O Nas  |  Stowarzyszenie  |  Ubezpieczenia  |  Hipoterapia  |  Kontakt

Valid HTML 4.0 Transitional Poprawny CSS!